Vinkeveense Plassen

natuur door mensenhanden gemaakt

Over de Vinkeveense Plassen

Zwier (waar bedrijfsuitjes Vinkeveen onder valt) ligt midden in de Randstad aan de Vinkeveense Plassen. Een uniek gebied waar mens en natuur goed samen gaan. Waar stilte en plezier elkaar afwisselen. Wij vertellen je graag meer over de geschiedenis en natuur van dit gebied dat ons zo dierbaar is.

De Vinkeveense Plassen is écht Hollandse Natuur. Aangelegd en onderhouden door mensenhanden en tóch voelt het als ongerept. Het ruisen van de wind, het water, de dieren. Het raakt je aan en brengt rust. Voor ons is het ENORM fijn dat de Vinkeveense Plassen onze achtertuin zijn.

Wist je dat de Vinkeveense plassen 200 jaar geleden helemaal niet bestonden? Toen was het hier één groot drassig land. Eind 19e eeuw is men turf gaan steken. De gedroogde turfjes werden op platte schepen naar Amsterdam vervoerd om daar verkocht te worden als brandstof. Zo ontstonden sloten en langgerekte eilanden. Die noemen we legakkers. Nog steeds zie je deze legakkers terug in het landschap. In de jaren ’60 van de vorige eeuw zijn de Vinkeveense Plassen ontstaan zoals wij deze nu kennen. Toen zijn vele duizenden kilo’s zand opgezogen en gebruikt om de Bijlmermeer op te bouwen. De twaalf zandeilanden waar je nu kan aanmeren om te zonnen en picknicken zijn ook in die periode aangelegd. Het is een ideaal en afwisselend gebied om samen in een paar uurtjes te ontdekken.

Onze bedrijfsuitjes

Sloepen varen

Samen de Vinkeveense Plassen ontdekken. Lekker ontspannen en relaxed.

Sloepenslag

Sloepenslag is een speurtocht met opdrachten en vragen die je al varend van plek naar plek brengt.

SUP-en

Samen spelen op het water en tegelijkertijd van de omgeving genieten. Dat is SUP-en!

Zeilen

Als dat het beste bij jullie past, kunnen jullie natuurlijk ook zelf lekker zeilen, zonder spelelement.


Zeilslag

Zeilslag is een speurtocht met opdrachten en vragen die je al varend van plek naar plek brengt.


Kanoën

Samen spelen op het water en tegelijkertijd van de omgeving genieten. Naast

SUP-en kan dat ook heel goed in een kano!